Що робити, якщо болять ноги?

Дуже часто діти, а так само люди похилого віку скаржаться на те, що у них болять ноги. У випадку з дітьми, біль може бути пов'язаний з наявністю ортопедичної патології. Біль може бути пов'язаний з порушенням постави, сколіоз або плоскостопістю. При цьому зміщується центр ваги, і тіло в найбільшою мірою тисне на певну ділянку ноги. Біль в ногах і порушення може статися через те, що у дитини була вроджена патологія, в тазостегнових суглобах. Болять ноги у людей похилого віку внаслідок розвитку ревматизму або артриту.

Крім того, не варто забувати про те, що з віком може порушуватися обмін речовин, що теж негативно позначається на ногах і може викликати в них біль. Вікові зміни в організмі нерідко призводять до захворювання кісток, суглобів і м'язів .Якщо біль відступає після невеликого відпочинку при пересуванні по вулиці, то це може говорити про захворювання артерій.

У разі якщо ноги болять після невеликого відпочинку, то тут мова може йти вже про попереково-крижовому остеохондрозі. Дуже часто в стані спокою прояви болю в ногах практично непомітні, але при русі вони різко посилюються. Це може говорити про наявність радикуліту.

У разі зміни кольору стопи від блідого в стані спокою, до червоного в русі, можна констатувати ураження артерій, яке пов'язане з критичною ішемією.

Гострота больових відчуттів так само може бути пов'язана з радикулітом і запаленням сідничного нерва. При цьому болить вся задня і бокова поверхня кінцівки. Якщо у вас болять ноги, і ви не можете з'ясувати самостійно причину цих больових відчуттів, звертайтеся до фахівців, ортопеди поставлять вам правильний діагноз і порадять ефективний спосіб лікування ніг. Повну діагностику стопи ви можете пройти в м.Житомирі в ортопедичному салоні ОртоМедЦентр (Вітрука 26) при попередньому записі. (Детальніше на сайті) Зробити індивілуальну устілку або купити ортопедичне взуття з урахуванням індивідуальних особливостей і повністю забезпечити собі комфорт, та підтримку Опорно-рухового апарату.

При ігноруванні больових відчуттів в ногах і відмову від їх лікування ви ризикуєте запустити хворобу і стати в кінцевому результаті не здатним до самостійного пересування на власних ногах.

На початковій стадії відчуття болю в ногах ви можете уникнути оперативного втручання і повністю вилікуватися від них.

Замовити дзвінок

Введіть інформацію і ми передзвонимо Вам найближчим часом.



Дякуємо за заявку!!!Ми з Вами зв'яжемося.