Як підбори насправді впливають на жіночі ноги?

Каблуки з XVIII століття - обов'язковий атрибут жіночого гардеробу.

Ortomed

Але до чого може привести носіння підборів і як вибрати ідеальну висоту? Спробуємо розібратися. Масштабне дослідження, проведене фахівцями з університету Квінсленда (Австралія) під керівництвом доктора Нілу Кроніна виявило наступні фактори небезпеки, які безпосередньо пов'язані з частим носінням взуття на високих підборах. По-перше, ходьба на високих підборах на 26% збільшує навантаження на колінний суглоб, що підвищує ризики появи остеоартрозу. По-друге, носіння туфель на високих підборах з гострим носком може привести до перенатискання нерва, що проходить між головками плеснових кісток, що може сприяти появі так званої невралгії Мортона. По-третє, під час носіння туфель на високих підборах, центр ваги тіла йде вперед, що тягне за собою порушення прямоти хребта. По-четверте, високий каблук, в поєднанні з постійним тиском жорстких ремінцем і задників туфель, може сприяти появі бурситу аххілового сухожилля, так званої деформації Хаглунд (запалення суглобової сумки, розташованої між ахілловим сухожиллям і шкірою). Чим вище каблуки, тим сильніше напружуються литкові м'язи, від цього вони деформуються і ущільнюються. Канадський лікар Віктор Селеста також вважає, що часте носіння туфель на шпильках може привести до втрати інтересу до сексу - фригідності. За твердженням медика це пов'язано з тим, що через каблуків вільний доступ крові в область тазу обмежений. Однак, є і прямо протилежна точка зору. Дослідження, проведене доктором Марією Черруто з Веронского університету, показало, що носіння каблуків може, навпаки сприяти стимуляції кровообігу в тазу і навіть розвиває м'язи, що впливають на оргазм.

Ortomed

Психологія

Доктор Павловський з Вроцлавського університету (Польща) провів дослідження, в якому задіяв близько сотні добровольців. Метою його було з'ясувати, яким людині представляється ідеальний силует ноги. Виявилося, що більшість учасників експерименту вибрали в якості «ідеальних ніг» ті, які були візуально подовжили приблизно на 5%. Те, що каблуки візуально подовжують ноги знають всі, тепер у нас є наукове підтвердження того, що для великої частини респондентів це дійсно важливо. Однак, тут головне знати міру, оскільки занадто довгі ноги були учасниками дослідження «забраковані». Жінка на високих каблуках стає вище, а значить - впевненіше. Не випадково першою каблуки стала носити дружина Генріха II Катерина Медічі, щоб перебороти комплекс перед високим чоловіком. Крім того, якщо говорити про каблуки як сексуальні фетиші, потрібно сказати і те, що жінка на них сприймається більш вразливою - врятуватися втечею на підборах важко.
Ortomed

Під час вагітності

Дівчатам, які звикли до високих підборів, на час пізніх термінів вагітності доведеться від них відмовитися. Так вважає лікар Хільда Хатчерсон, доктор медичних наук, професор акушерства і гінекології Медичного центру Колумбійського університету. Справа в тому, що, по-перше, під час вагітності центр ваги зміщується вперед, і сумарний ефект від носіння високих підборів (при якому центр ваги також зміщений) буде негативно позначатися на хребті. Також під час вагітності збільшується вага тіла, підвищується ризик вивихів, варикозного розширення вен та інших неприємних симптомів. Високий каблук може прискорити їх появу. На думку лікаря-акушера Раїси Зяблікової, не варто також і переходити на взуття зовсім без підборів. Це може сприяти розвитку плоскостопості і того ж варикозного розширення вен. Як у всьому, потрібно дотримуватися «золотої середини», носити взуття з каблуком не вище 3-4 сантиметрів.

Ідеальний розмір

Модельєри (наприклад, Крістіан Лубутен) стверджують, що ідеальний розмір каблука - 11 см. В принципі, їх думка зрозуміла, але вона упереджена і вважатися об'єктивною не може. Краще прислухатися до ортопедів. Вони пропонують просту формулу, обчислення ідеального каблука: довжина стопи, поділена на сім. Є й більш складні формули, які виводяться з урахуванням теорії пропорційності, але навіщо ускладнювати, якщо є проста рекомендація? В цілому ж медики радять не зловживати носінням каблуків вище 4 сантиметрів.

Шкідлива звичка

Постійне носіння туфель на високих підборах може незворотнім чином позначитися не тільки на будову ніг, але і на всій системі кровообігу організму. Уже згадуваний доктор Ніл Кронін переконаний, що взуття на підборах можна носити не частіше 2-3 разів на тиждень, інакше є ризик заробити собі негативні симптоми в літньому віці. Звичка постійно носити шпильки може також привести до больових відчуттів при зміні взуття. Звичайно, не варто зловживати носінням туфель на підборах дівчаткам - здоровіше будуть.
Ortomed

Замовити дзвінок

Введіть інформацію і ми передзвонимо Вам найближчим часом.



Дякуємо за заявку!!!Ми з Вами зв'яжемося.